ПочетнаДруштвоSwiss PRO одобрила пројекат општине Кнић за ангажовање лекара у Барама

Swiss PRO одобрила пројекат општине Кнић за ангажовање лекара у Барама

Swiss PRO одобрила пројекат општине Кнић за ангажовање лекара у Барама

Организација Swiss PRO одобрила је општини Кнић финансирање пројекта за ангажовање лекара у селу Баре, у оквиру подршке локалним самоуправама у оснаживању механизама за родну равноправност. Вредност пројекта је око 7.000 долара, од чега ће општина Кнић из сопственог буџета издвојити око три хиљаде долара у динарској противредности.

У амбуланти у Барама биће ангажован лекар који ће радити 40 сати недељно. Циљ је да се старијем становништву, женама и лицима која немају здравствену књижицу олакша приступ лекару и неопходним здравственим услугама. Општина Кнић ће, такође дати на коришћење службени ауто и сносити трошкове превоза за потребе теренског рада лекара опште праксе.

Дом здравља „Даница и Коста Шамановић“ обезбедиће рад медицинске сестре и потребну опрему  за рад лекара опште праксе, стетоскоп, мерач притиска и шећера и друга медицинска средства потребна за рад.

Општина Кнић и организација Swiss PRO уговор ће потписати у наредном периоду, а како се очекује процедура око ангажовања лекара биће завршиена до краја године.

До тада ће бити завршено и реновирање амбуланте у Барама које финансира Министарство здравља.

 

 

Подели: