ПочетнаПољопривредаРатарска задруга из општине Кнић добила државне субвенције

Ратарска задруга из општине Кнић добила државне субвенције

Ратарска задруга из општине Кнић добила државне субвенције

Специјализована ратарска задруга Eco farmer coop Gruža Кнић добила је субвенције Министарства за бругу о селу за унапређење пословања у висини од 6,6 милиона динара. Уговор је у потписао председник Општине Кнић, Срећко Илић, дајући тако подршку јединице локалне самоуправе реализацији овог програма од националног значаја на територији  своје општине.

Книћанска задруга Eco farmer coop Gruža једна је од 57 фабрика под отвореним небом које су добиле је нови импулс за раст, развој и унапређење свог пословања. Тако ће наредних месеци своје пословање унапредити 15 ратарских, 21 воћарска, 6 сточарских, 4 повртарске, 4 виноградарске, 4 пчеларске, једна задруга која се бави производњом лековитог биља, а средства су ове године по први пут добиле једна туристичка и једна социјална задруга. За подршку развоју задругарства доделом бесповратних средстава за унапређење пословања и технолошки развој задруга држава Србије издвојила је ове године 500 милиона динара.

У општини Кнић до сада су државне субвенције добиле две задруге „Пољофлора“ из Топонице и „Pro Farming Group“ из Бумбаревог Брда.

Подели: