ПочетнаДруштвоСаопштење поводом неистинитих тврдњи Одбора ССП Кнић

Саопштење поводом неистинитих тврдњи Одбора ССП Кнић

Саопштење поводом неистинитих тврдњи Одбора ССП Кнић

Поводом неиситина изнетих у Саопштењу Одбора ССП Кнић, објављеном на порталу Глас Шумадије, преносимо деманти команданта Штаба за внредне ситуације општине Кнић, Мирослава Николића.

Неистините тврдње Одбора странке слободе и правде Кнић

Тврдње изнете у Саопштењу Одбора Странке слободе и правде Кнић су неистините и злонамерне. Општина Кнић је прва у Србији организовала превоз за све здравствене раднике који живе у околним местима а раде у амбулантама Дома здравља Кнић. Здравствени радници се свакодневно довозе и одвозе с посла, локална самоуправа обезбеђује додатна средства за дезинфекцију и заштитну опрему за запослене у Дому здравља.

Здравствени радници који раде у Крагујевцу и другим местима функционишу по правилима тих здравствених установа. Срамно је да се подршка свих и надлежних и грађана, целе нације здравственим радницима доводи у питање зарад политичког мешетарења.

Неистина је и да има проблема у снабдевању основним животним намирницама, да су наши грађани у паници опустошили трговине. Медијима и вашој редакцији, наравно  проследили смо фотографије из јутрошње куповине организоване за пензионере, све је снабдевено, мале приватне радње и продавнице великих трговинских ланаца. Панику код грађана не изазивају упозорења на опасност од заразе коронавирусом, већ срамна саопштења политичких странака које отворено шире страх, уносе забуну и немир код људи.

Општина Кнић и у условима ванредног стања исплаћује сва социјална давања, накнаде за незапослене породиље. Центар за социјални рад Кнић поделио је пакете помоћи за 11 корисника и још 14 породица добило је једнократну новчану помоћ у износу од око 140.000 динара. Путем Кол центра, општинског и Црвеног крста у контакту смо са свима којима је потребна помоћ. Оранизована је служба од 50 волонтера, локална самоуправа спрема пакете помоћи за пензионере, тражи донаторе. Ми се заиста бринемо о сваком човеку, позивамо грађане да се јаве, уколико им је нешто потребно одмах ћемо помоћи, а уколико су хумани или имају средства нека се ставе на располгање свом завичају и свом народу. И вас уважени посленици јавне речи, које смо увек сматрали пријатељима, позивам да раздвојите истине од лажи и радите свој посао часно и професионално.

                                                                           Мирослав Николић

                                                                           командант Штаба за ванредне ситуације општине Кнић

Подели: