ПочетнаДруштвоСолидарна помоћ у општини Кнић гест солидарности а не злоупотреба

Солидарна помоћ у општини Кнић гест солидарности а не злоупотреба

Солидарна помоћ у општини Кнић гест солидарности а не злоупотреба

Запослени у Општинској управи и функционери општине Кнић примили су солидарну помоћ крајем прошле године  и део новца  поделили са колегама који нису у сталном радном односу и по закону нису могли да остваре то право. То је гест солидарности  незабележен у општини Кнић, а не, како малициозно оптужује одборник Никола Чампаревић, злоупотреба функционерског положаја. Запослени у општини Кнић солидарну помоћ нису примили више од деценије, сада је исплаћена према расположивим средствима у буџету, скромно по 15.000 динара и подељена је солидарно СВИМА, за 54 запослених и десеторо “уговораца“. Правни основ имало је 54 лица, од тога су 46  запослени у Општинској управи, а осморо  су функционери. Солидарна помоћ, као ни друга права из радног односа не може да се исплаћује селективно, већ свим лицима којима по закону припада. Да је функционерима ускраћено право на солдарну помоћ били би дискриминисани у односу на остале  запослене. И не само то, такво поступање представљало би директну повреду закона. Закон је ту јасан и за разлику од одборника Николе Чампаревића, никога не фаворизује нити  дискриминише.

Изабрана и постављена лица која су на сталном раду имају сва права и обавезе као и сви запослени. Као што имају право на месечну зараду, накнаде за  превоз, јубиларне награде, отпремнине приликом престанка радног односа, изабрана и постављена лица, то јест функционери, као и остали запослени  остварују право на солидарну помоћ. То је регулисано  одредбом  Закона о запосленим лицима у јединицама локалне самоуправе, одредбом Посебног колективног уговора за запослене у јединицама локалне самоуправе и одредбама општинске  Одлуке о правима по основу рада и обављања функција изабраних и постављених лица у органима општине Кнић.

Посебно је лицемерно што исплату солидарне помоћи осуђују исти они  “КНИЋАНСКИ ОПОЗИЦИОНИ ПОЛИТИЧАРИ”  који су тобоже објавили “БОЈКОТ” али све  време “УЧЕСТВУЈУ” на почетку скупстинских заседања и у свим радним телима , где за то и даље узимају значајне новчане надокнаде!

ТОЛИКО О ИСТИНИ, ИСКРЕНОЈ НАМЕРИ, БОЈКОТУ И ПРИНЦИПИЈЕЛНОСТИ!!!

 

Подели: