ПочетнаПројекти / КонкурсиУручени уговори послодавцима о додели субвенција из буџета општине Кнић

Уручени уговори послодавцима о додели субвенција из буџета општине Кнић

Уручени уговори послодавцима о додели субвенција из буџета општине Кнић

У оквиру реализације Локалног  акционог плана запошљавања општине Кнић за 2018.  годину данас је 16 послодаваца закључило  уговор са општином Кнић и Националном службом за запошљавање  о одобравању субвенција из општинског буџета Кнића  за запошљавање незапослених лица на новоотвореним радним местима у 2018. години. Послодавци ће добити 5,4 милиона динара за запошљавање 18 радника различитих струка. Предузетници, власници малих и средњих предузећа, породичних фирми могу и убудуће да рачунају на подршку локалне управе, рекао је Мирослав Николић, председник општине Кнић. Ту смо да помогнемо, не само када је у питању запошљавање, већ ћемо подржати сваку добру идеју, обезбедити инфраструктуру, средити прилазе до фирми, јер нам је циљ да развијамо све крајеве наше општине, увешћемо нове образовне профиле у Средњој школи Кнић, како би се млади образовали и остајали да раде у свом завичају, додао је Мирослав Николић, председник општине Кнић.

Захваљујући подстицајним мерама које заједно реализују општина Кнић и Национална служба за запошљавање, број незапослених у општини Кнић се смањује, рекла је Горица Бачанин, директорка Националне службе за запошљавање, Филијале у Крагујевцу, на евиденцији је тренутно 1.076 незапослених.  У републичком буџету за следећу годину планиране су четири милијарде динара за подстицај запошљавања, па је Горица Бачанин, директорка Филијале Нациопналне службе за запошљавање позвала послодавце да и у наредној години конкуришу за субвенције.

Општина Кнић, иако пољопривредна највећи прилив у буџету има од привреде и зато ће, по речима Срећка Илића, члана Општинског већа задуженог за комуналну делатност и развој месних заједница, наставити да улаже у развој предузетништва и стварање услова за довођење домаћих и страних инвеститора.

Представници општине Кнић и Националне службе за запошљавање наставиће сарадњу и у наредној години, осим одобравања подстицајних средстава организоваће и представљање нових програма запошљавања за незапослене и послодавце на територији општине Кнић.

Подели: