ПочетнаДруштвоВакцинација само по позиву у заказаном термину

Вакцинација само по позиву у заказаном термину

Вакцинација само по позиву у заказаном термину

Од данас на свим пунктовима за вакцинацију моћи ће да се вакцинишу искључиво грађани који су добили позив од електронске управе са термином вакцинације.  Термин за вакцинцију грађани ће добити након пријаве на порталу еУправе или позивом контакт центра.

Оваква одлука донета је због тога што се свакога дана увећава број грађана који се нису пријавили за вакцинацију, а долазе испред пунктова или здравствених установа како би се вакцинисали. Влада Србије апелују на грађане да поштују процедуре пријаве и саме вакцинације јер је то најбољи начин да своју вакцину добију сви, по утврђеним приоритетима.

Пријављивање за вакцинацију траје неколико минута и веома је једноставно. Сви грађани то могу учинити на адреси www.imunizacija.euprava.gov.rs . Уколико особа заинтересована за вакцинацију не поседује рачунар, може се пријавити и телефонски, путем контакт центра на број телефона 0800 222 334, свакога дана од 8 до 20 часова.

Из Владе Србије подсећају све грађане Републике Србије да без обзира на то што је вакцина стигла у нашу земљу и што смо тренутно међу водећим државама у свету по броју вакцинисаних грађана на милион становника, епидемија никако није готова. Без обзира да ли су грађани примили вакцину или не, обавезно је ношење маске у затвореним просторима, хигијена руку, држање дистанце, редовно проветравање просторија. Одговорним понашањем, поштовањем епидемиолошких мера и поштовањем термина вакцинације најбрже ћемо доћи до нашег заједнилког циља, а то је коначна победа над коронавирусом.

 

Подели: