ПочетнаКултураВодимо вас у Каменац, нашу светињу-шумадијски Хиландар

Водимо вас у Каменац, нашу светињу-шумадијски Хиландар

Водимо вас у Каменац, нашу светињу-шумадијски Хиландар

За све који због епидемије коронавируса нису у могућности да путују, општина Кнић је, у сарадњи са Туристичком организацијом припремила оригиналан 3Д виртуелни обилазак манастира Каменац. Једноставно, кликом на екран можете да шетате по манастирском дворишту, уживате у лепоти природе, застанете пред монументалним, шест векова старим грађевинама. Видите стопу Светог Саве, препустите се надахнућу и провиђењу староставних икона, откријете рукотворине и мелеме мудрих монахиња.

У жељи да на модеран начин представи турситичке потенцијале, општина Кнић ће из буџета финасирати израду виртуелних тура и за Борачки крш и цркву у Борчу. Снимање је планирано за пролеће наредне године како би се оком камере забележила траса од подножја до врха крша.

Кретањем кроз виртуелну туру учесник има осећај као да је заиста тамо. 3Д виртуелна тура доступна је свим корисницима рачунара и „паметних“ мобилних телефона.

Започнимо дружење виртуелно, путем 3Д технологије, а наставимо га ствароном посетом, обиласцима и уживањем у лепотама нашег завичаја.

Чекамо вас, на 3Д платформи и лично. Добро дошли у општину Кнић!

Манастир Каменац 3D

Подели: