ПочетнаПривредаЗапочет пројекат “Дигиталне и предузетничке вештине за жене у руралним подручјима”

Започет пројекат “Дигиталне и предузетничке вештине за жене у руралним подручјима”

Започет пројекат “Дигиталне и предузетничке вештине за жене у руралним подручјима”

Двадесет жена из Кнића ће, од 25. до 29. децембра 2018. године, имати прилику да стекну или унапреде знања и вештине из области информационих технологија и предузетништва, на бесплатној обуци коју организују Удружење “Једнаке могућности” и општина Кнић.

Било да су се већ упустиле у предузетничке воде, или тек размишљају да започну посао, било да већ имају производ који може да изађе на тржиште, или тек маштају о њему, полазнице обуке ће бити оснажене да се боре са изазовима тржишта, конкуренције, маркетинга.

Вештине рада на рачунару и пословања у дигиталном свету омогућиће им да буду конкурентне, успешне и продуктивне. Сва предавања садрже теоретски и практични део и држе их експерти из наведених областил.

Пројекат под називом “Дигиталне и предузетничке вештине за жене у руралним подручјима” подржавају Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (УН Њомен) и Европска унија, у оквиру већег пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“.

Подршку пружају и Координационо тело за родну равноправности и Министарство за европске интеграције Републике Србије.

За обуку се могу пријавити све жене, без обзира на претходно знање, године, радни статус. Довољно је да имају амбицију и жељу да у предузетничким водама учине нешто више за себе, породицу, а самим тим и заједницу.

Осим општине Кнић, овај пројекат ће бити реализован и у општинама Ивањица, Куршумлија, Љубовија и Мајданпек. Уверени смо да ће екуковане и оснажене жене из свих ових средина постати део мреже, да ће се додатно подржавати, размењивати знања и помагати нових предузетницама.

Подели: