ПочетнаЕкономијаЗавршна конференција “Унапређење економског и друштвеног положаја жена у руралним подручјима Шумадијског и Колубарског округа”

Завршна конференција “Унапређење економског и друштвеног положаја жена у руралним подручјима Шумадијског и Колубарског округа”

Завршна конференција “Унапређење економског и друштвеног положаја жена у руралним подручјима Шумадијског и Колубарског округа”

На завршној конференцији одржаној у Народној скупштини, 23. новембра 2018. године, присутнима су се обратили: повереница за заштиту равноправности госпођа Бранкица Јанковић, шеф сектора управе Швајцарске канцеларије за сарадњу госпођа Саша Милер, директор РЕДАСП-а господин Ненад Поповића и представница програма госпођа Иринa Славковић.

“Женско предузетништво у свакој заједници треба оснажити нарочито у руралним заједницама. Чак иако се све дигитализује, пољопривреда ће једина остати, јер ћемо увек морати да једемо, зато се посебно захваљујем Швајцарској Влади што улаже у нашу пољопривреду”, истакла  је повереница за заштиту равноправности госпођа Бранкица Јанковић.

Ненад Поповић је подсетио да је положај жена у Србији јако специфичан већ десетинама година и довео је до пасивизације жена, али да се кроз овај пројекат доста тога унапредило. Наиме предузетнице нису само добиле грантове у висини од 2100 chf  нego и косултантску подршку за технологију производње, помоћ за дизајн паковања и продају, wеб сајт www.selo.rs који им помаже не само за промоцију смештајних капацитета сеоског туризма него служи и као букинг систем.

Током конференције потписан је и Меморандум о разумевању и посвећености. Један од потписника је и општина Кнић која велики значај поклања унапређењу друштвеног положаја жена у руралним подручјима. Меморандум  је потписало  9 локалних самоуправа Шумадије и Колубаре, 9 Туристичких организација Шумадије и Колубаре, РЕДАСП-а, Моба.рс и Село.рс.

Подели: