ПочетнаДруштвоИспуњено још једно обећање председника Србије-Губеревац добија водовод

Испуњено још једно обећање председника Србије-Губеревац добија водовод

Испуњено још једно обећање председника Србије-Губеревац добија водовод

У Губеревцу је почела изградња сеоског водовода чиме је испуњено још једно обећање које је председник Републике Србије, Александар Вучић дао мештанима општине Кнић приликом радне посете општини у јулу прошле године. Влада Републике Србије издвојила је 68 милиона динара и са Општином Кнић ће изградити сеоски водовод за 700 становника Губеревца, а водом ће моћи да се снабдевају и привредници, дестилерија као и пољопривредна газдинства. У току су радови на изградњи резервоара капацитета 100 кубика, примарног и секундарног цевовода, а биће постављена и црпна станица и 11 шахти са којих ће се водоводна мрежа простирати ка потрошачима у засеоке. Радове изводи ЈКП „Комуналац“ Кнић.

Градилиште су данас обишли Срећко Илић, председник Општине Кнић, Милош Старчевић, директор ЈКП „Комуналац“ Кнић, Дејан Мирковић, одборник, Пера Алексић, власник дестилерије „Алексић Први“ и Небојша Арсенијевић, члан МЗ Губеревац.

Општина Кнић ће и у наредној години наставити да решава проблем водоснабдевања у најбезводнијим селима, у јануару се ради пројекат за Врбета,  а потом локацијске дозволе за Љуљаке, Брестовац, Коњушу и Бечевицу.

Подели: