ПочетнаСпортОдржана Сеоска шаховска олимпијада у Коњуши

Одржана Сеоска шаховска олимпијада у Коњуши

Одржана Сеоска шаховска олимпијада у Коњуши

У организацији Шаховског свеза Шумадије а под покровитељством Општине Кнић у Дому културе у Коњуши одржана је Сеоска шаховска олимпијада на којој је учествовало рекордних 14 сеоских екипа са подручја општина Шумадије.

Шахисте је поздравио и такмичење отворио председник Општине Кнић, Срећко Илић и том приликом истакао да су Гружани традиционално добри шахисти. То је својевремено био омиљени спорт, нагласио је председник Општине Кнић која организацијом Сеоске олимпијаде жели да афирмише шах, посебно код младих.

Победник Сеоске олимпијаде у Коњуши је екипа Маршића, друга је екипа Кнић – Рибеш, а треће место је припало шахистима из Буковика.

Пехаре и медаље победницима је уручио председник Шаховског савеза Шумадије, Драган Туцаковић, док је секретар Савеза, Петар Милошевић председнику Општине Кнић, Срећку Илићу доделио плакету у знак захвалности за подршку и помоћ у организацији ове традиционалне манифестације, а председнику МЗ Коњуша – Брестовац, Животи Симовићу  захвалницу и шаховске сувенире. Захвалнице су добили и сви учесници Олимпијаде.

На крају Сеоске шаховске олимпијаде у Коњуши одигран је брзопотезни шаховски турнир који је освојио Никола Гајић из Маршића.

 

Подели: