ПочетнаUncategorizedСаопштење председника општине Кнић, Срећка Илића поводом неистина о затварању амбуланте у Барама

Саопштење председника општине Кнић, Срећка Илића поводом неистина о затварању амбуланте у Барама

Саопштење председника општине Кнић, Срећка Илића поводом неистина о затварању амбуланте у Барама

Поводом неистина о затварању амбуланте у Барама реаговао је Срећко Илић, председник општине Кнић.

Амбуланта у Барама неће бити затворена, привремено не ради због COVIDA, проблем је исполитизован, грађани обманути!

Лаж је да се затвара амбуланта у Барама, због епидемије коронавируса и недостатка лекара и медицинског особља, амбуланта само привремено не ради. Срамота је да, док се здравствени радници месцима боре са COVIDOM,  поједине политичке партије мешетаре, дезинформишу грађане и шире панику. За амбуланту у Барама набављен је огрев, а време док не ради биће искоришћено за адаптацију мокрих чворова, кречење и сређивање ентеријера зграде у Барама, за шта је ресорно министарство издвојило 1,5 милиона динара.

Општина Кнић, иако нема директну надлежност над Домом здравља, због добробити својих грађана огромна средства улаже у здравство. У протекле четири године издвојено је више од 22 милиона динара, реновиране амбуланте у Гружи и Топоници, зграда Дома здравља са педијатријом и Диспанзером за жене у Книћу… Општина је платила вишегодишње дугове Дома здравља у износу од преко  560.000 динара, купила рачунарску опрему, рендген плочу, аутомобил.

Само ће ове године општина Кнић из буџета издвојити око 8 милиона динара за функционисање Дома здравља, захваљујући томе обезбеђена су два лекара и возач, ангажовани биохемичар, цитолог и радиолог.

Здравље наших грађана нам је важно, чинимо све да унапредимо здравствени систем. Општинско руководство је спремно  и да организује превоз за пацијенте који се лече у амбуланти у Барама,  до амбуланте у Топоници. То би било привремено решење док се Дом здравља не врати на уобичајени режим рада и док поново не буде отворена амбуланта у Барама.

Молимо грађане да имају разумевање и стрпљење,  да уваже разлоге за привремено затварање амбуланте у Барма и да не наседају на лажи појединих политичких партија, њима је циљ, не да помогну и реше проблем, већ да створе панику и хаос.

 

У Книћу,

О5.10.2020. год.                                                                               Срећко Илић, председник општине Кнић

Преносимо комплетан текст Саопштења

http://knic.rs/wp-content/uploads/2020/10/Saopstenje-predsednika-opstine-Knic-1.pdf

Подели: