ПочетнаСервисне информацијеУ општини Кнић инсталиран ПОС терминал

У општини Кнић инсталиран ПОС терминал

У општини Кнић инсталиран ПОС терминал

У згради општине Кнић, на пријемном шалтеру инсталиран је ПОС терминал. Грађани ће од понедељка безготовински, картицом моћи да плаћају таксе, накнаде и порез. За све оне који се одлуче да градске или општинске услуге плате картицом на шалтеру, обезбеђене су најниже провизије од 45 динара на уплате до 4.500 динара, односно 1% за уплате веће вредности.
ПОС терминал инсталиран је у општини Кнић у оквиру такмичење градова и општина Шампиони безготовинског плаћања које организују Канцеларија за ИТ и еУправу, у сарадњи с НАЛЕД-ом и уз подршку компанија Мастерцард и Виса.
У такмичењу учествује 60 градова и општина са територије Републике Србије који су показали спремност да модернизују своје шалтер сале и уведу услугу безготовинског плаћања за грађане и привреду. Победници ће бити изабрани према броју остварених плаћања картицом на шалтеру локалне самоуправе у односу на број становника до 31. децембра.
За свих 60 локалних самоуправа које су се укључиле у такмичење обезбеђена је бесплатна инсталација ПОС терминала и брендирање шалтера. Првих пет шампиона добија интернет презентацију „У служби грађана“ по угледу на сајт Владе Републике Србије, а награда за победничку локалну заједницу је дечије игралиште у вредности од 20.000 евра.

 

Подели: