ПочетнаСервисне информацијеУкинута ванредна ситуација на делу територије општине Кнић, осим у седам села која су претрпела највеће штете

Укинута ванредна ситуација на делу територије општине Кнић, осим у седам села која су претрпела највеће штете

Укинута ванредна ситуација на делу територије општине Кнић, осим у седам села која су претрпела највеће штете

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације укинута је ванредна ситуација на делу територије општине Кнић, осим у селима Губеревац, Балосаве, Лесковац, Пајсијевић, Врбета, Гружа и Грабовац, која су претрпела највеће штете у јунским поплавама.

Штете од бујичних поплава које су почетком јуна погодиле општину Кнић процењене су на око 600 милиона динара што је  130 одсто у односу на буџет општине Кнић. Под водом је било 1.255 хектара, оштећено је 350 километара асфалтних и атарских путева, 13 мостова, активирало се осам клизишта. У поплавама је оштећено више од 70 објеката, породичних кућа, стаја, помоћних објеката.  Највеће штете претрпела је путна инфраструктура, за санацију је потребно око 250 милиона динара. Штете у пољопривреди процењене су на око 140 милиона, највише је страдало поврће,  детелина, соја, јагодичасто воће.

Општина Кнић је од Владе Србије као интервентну помоћ добила 50 тона кукуруза и 30 тона дизел горива. У току је санирање штете у свим селима општине Кнић, ЈКП „Комуналац“ Кнић и још седам грађевинских фирми сређује канале, пропусте и насипа атарске путеве. У помоћ су притекли појединци, хуманитарне организације, међу првима Човекољубље и општина Лапово.

Одлука о престанку ванредне ситуације на делу територије у прилогу

Одлука о укидању ванредне ситуације на делу територије

Одлука о укидању ванредне ситуације на делу територије

Подели: