ПочетнаСервисне информацијеУспостављен железнички саобраћај на прузи Крагујевац-Краљево

Успостављен железнички саобраћај на прузи Крагујевац-Краљево

Успостављен железнички саобраћај на прузи Крагујевац-Краљево

Санирана су оштећења на делу пруге Крагујевац-Краљево на потезу између Честина и Губеревца и после три дана прекида, успостављен железнички саобраћај.

Цистерна са пијаћом водом у 10.00 часова биће постављена у селу Борач, у 12.00 часова у Топоници, а у 14.00 у Драгушици.

Вода се повлачи са полављеног подручја, екипе ЈКП „Комуналац“ Кнић и остале службе санирају оштећења. У Гружи се отпушава канализациона мрежа и перу улице. Специјализоване цистерне за чишћење канализације и прање, после Груже биће упућене у Губеревац и остала места. Екипа Општинске организације Црвеног крста, Центра за социјални рад и Дома здравља обилази најугроженије породице и уручује пакете помоћи, храну, флаширану воду, средства за хигијену.

Грађани преузимају обрасце за пријаву штете.  Обрасци се могу преузети сваког радног дана на писарници Општинске управе Кнић, у Канцеларији за пољопривреду Општинске управе Кнић (зграда „Агроцентра“ у Книћу), у месним заједницама: Кнић, Топоница, Гружа-Грабовац и Губеревац, као и непосредно код председника савета свих месних заједница на територији општине Кнић.

Пријаве штете грађани подносе непосредно на писарници Општинске управе општине Кнић, поштом препоручено на адресу „Општина Кнић, за Комисију за попис и процену штете од поплаве, 34240 Кнић“ или преко месних канцеларија у Книћу, Топоници, Гружи-Грабовцу и Губеревцу.

Подели: